Hvordan fikse et ødelagt speil i stedet for å erstatte det - verste rom (2024)

Oppdatert:| Kategori:Gjør det selv
Forfatter:Jen Worst| Redaktør:Omar Alonso
Gjennomgang og forskning:Jen Worst&Chris Miller

Dele:

How to Fix a Broken Mirror Instead of Replacing It - Worst Room (1)

Knuste du ved et uhell et speil? Forhåpentligvis gjorde du det ikke med vilje, eller overtro sier at du vil ha syv år med uflaks. Hvis du har et sprukket eller knust speil, kan du kanskje redde det eller i det minste rammen siden det er en prosedyre for hvordan du kan fikse et ødelagt speil. Med riktig strategi er alt mulig – vel, nesten alt.

Vi laget denne guiden for å gi deg tre pragmatiske strategier for å fikse et ødelagt speil. Speil er kostbare gjenstander, spesielt større. Å måtte kaste det virker bare som en meningsløs sløsing med penger. Heldigvis hjelper guiden vår deg med å få speilet tilbake til sin fordums prakt.

Hvis speilet ditt har en fin ramme, og det er av et større utvalg, vil det å fikse det koste deg mye mindre enn å erstatte det, og det er ikke så utfordrende som det ser ut til (se hva vi gjorde der). Prøv en av disse tre strategiene, og la oss få vite resultatene dine; vi er alltid opptatt av å høre tilbakemeldinger fra våre lesere som implementerer ideene våre.

Ting du bør vurdere før du fikser et ødelagt speil

How to Fix a Broken Mirror Instead of Replacing It - Worst Room (2)

Før du begynner å jobbe med å reparere speilet ditt og dumper en båtlast med kontanter inn i prosjektet, vurder situasjonen. Følg disse retningslinjene for å se om speilet ditt er bergbart og verdt å investere tid og penger i reparasjonen.

Omfanget av skaden

Hvis glasset er kraftig knust i småbiter, anbefaler vi å gå med metode tre for reparasjonen, som egentlig er en billig erstatning av hele glasspanelet.

Speilets verdi

Hvor mye brukte du på speilet? Hvatyper speilsnakker vi om? Hvis det er en billigere modell, kan du ende opp med å bruke mer på reparasjonen enn en erstatning. Du må også ta verdien av tiden din inn i prosjektets kostnadsprognoser.

Hvordan fikse et ødelagt speil på 3 forskjellige måter

Jeg foreslår, siden du uansett kommer til å bruke litt tid, å bruke metode to for mindre reparasjoner og metode tre for store reparasjoner på mindre "viktige" speil. Dette betyr de som er mer dekorative og mindre, i stedet for de som folk faktisk ser på og bruker aktivt. Metode en er nyttig å lære om, men vil gi mindre ønskelige resultater.

1) Aluminiumsfoliemetoden for å reparere et sprukket speil

How to Fix a Broken Mirror Instead of Replacing It - Worst Room (3)

Hvis du har et minimalt budsjett for reparasjonsjobben og du vil ha en rask løsning, er dette metoden du ser etter. For å være rettferdig, kommer det ikke til å gi de beste resultatene, men det kan fungere i mellomtiden.

Denne metoden en strategi passer speil som har små biter brutt ut av dem, ikke de med alvorlig skade. Du vil ikke få perfekte resultater, men det er et godt valg for speil som ikke er fokuspunkter i rommet.

Trinn #1 – Fjern glasset fra speilrammen

Det burde være en selvfølge at du trenger skinnhansker eller en form for kuttbestandige hansker for å håndtere det knuste glasset. Hvis glasset er knust i skår, sørg for at du samler det med skinnhansker, ikke bruk hansker laget av materialer som ull eller bomull. Med riktig type støvsugerdu kan støvsuge glasskårogså.

De små glasskårene kan trenge gjennom materialene, og du vil kanskje ikke legge merke til dem eller føle dem med det første. Du vil imidlertid kutte deg selv når du fjerner dem eller tar dem på senere.

Start oppgaven ved å fjerne glasset fra rammen. Noen speil kan kreve at du fjerner baksiden av papp, tre eller papir fra rammen for å få tilgang til glasset. Etter å ha skilt baksiden fra rammen og fjernet glasset, plasser det ødelagte materialet på et ark med papp. Sørg for at bakpanelet på glasset vender mot deg.

Trinn #2 – Kutt en del av aluminiumsfolie

Ta en saks og klipp en del av aluminiumsfolie for å dekke den manglende delen av det ødelagte speilet. Plasser folien over det skadede området med den reflekterende siden vendt bort fra deg.

Trinn #3 – Tape aluminiumsfolien på det nødvendige området

Fest folien på plass med klar klebrig tape. Ikke bruk lim til reparasjonen fordi det misfarges, noe som gjør reparasjonsjobben mer synlig når du fokuserer på den.

Trinn #4 – Fest glasset i rammen

Plasser glasset tilbake i rammen med aluminiumsfolielappen vendt mot underlagsmaterialet. Fest baksiden på plass og heng speilet opp igjen. Hvis du ønsker å henge den på et nytt sted, finnes det metoder for åhenge tunge speil uten spikerhvis du foretrekker.

2) Epoksymetoden for å fikse en sprekk i et speil

How to Fix a Broken Mirror Instead of Replacing It - Worst Room (4)

Den andre metoden for hvordan å fikse et ødelagt speil er epoksymetoden. Det er den beste strategien for å reparere speil som får betydelig skade. Denne metoden er ideell for speil med store sprekker som ikke brytes i mindre skår.

Trinn #1 – Kjøp et speilreparasjonssett

Denne jobben krever at du kjøper et speilreparasjonssett for oppgaven. Disse settene er lett tilgjengelige fra nettforhandlere som Amazon eller Walmart, og de koster heldigvis ikke for mye fordi de er avgjørende for å reparere et sprukket speil. Settet inneholder en stabilisatorfilm designet for å holde de ødelagte delene sikkert på plass under reparasjonsjobben.

Profftips – Nøkkelen til en vellykket reparasjon ved bruk av dette settet er å sikre at du fjerner eventuelle luftbobler som dannes under søknadsprosessen.

Trinn #2 – Rengjør pausen

Den første oppgaven er å rengjøre de ødelagte kantene på speilet, og sikre at det ikke er støv eller rusk langs linjene. Epoxy vil ikke feste seg og feste seg til bitene hvis det er støv i veien. Bruk en mikrofiberklut til å rengjøre kantene, ikke våt den, da epoxyen heller ikke fester seg til våte overflater.

Trinn #3 – Påfør epoksyharpiksen din

Du finner en sprøyte i reparasjonssettet for epoksyspeil. Følg trinnene i forrige metode for å fjerne glasset fra baksiden og legg det på papp på en flat overflate.

Plasser bitene på plass og fest dem med stabilisatorfilmen. Bruk sprøyten til å injisere epoksyharpiksen under filmen og fyll sprekkene.

Etter å ha fylt sprekkene, glatt filmen med fingeren. Denne handlingen presser harpiksen inn i sprekkene for en effektiv reparasjon, og fjerner eventuelle luftbobler som kan forhindre total vedheft i å oppstå. La harpiksen tørke i rundt en time.

Trinn #4 – Skrell filmen og skrap epoksyen

Etter at harpiksen er ferdig herdet, fjern stabilisatorfilmen. Hvis du ikke får neglen under kanten av filmen, bruk et barberblad til å løfte den og skrell forsiktig filmen vekk.

Du vil se tørket epoksyharpiks på forsiden av speilet når du plasserer det tilbake i rammen. Ta barberhøvelen og plasser den i flukt mot overflaten. Bruk barberhøvelen til å skrape bort overflødig epoksy; du vil oppdage at det lett skilles fra glasset ved hjelp av denne teknikken.

Ikke legg for mye press på speilet mens du skraper, ellers vil det sprekke igjen.

Trinn #5 – Buff the Mirror

Fullfør oppgaven medpolering av speiletmed speilrens og en mikrofiberklut. Husk, ikke legg for mye press på overflaten. Og det er hvordan du fikser et sprukket speil.

3) Speilmalingsmetoden for å fikse et ødelagt speil

How to Fix a Broken Mirror Instead of Replacing It - Worst Room (5)

Vår siste metode for å fikse et ødelagt speil er for de som opplever fullstendig knusing av glasset og som ikke kan repareres. Denne strategien innebærer å erstatte glasset med plexiglass for å lage enspeilalternativ. Det er et billig prosjekt, og du kan få materialet fra en lokal jernvarehandel.

Trinn #1 – Demonter speilet

La oss se på hvordan du fikser et ødelagt speil som er fullstendig knust og gjort for. Det første trinnet er å fjerne speilet fra veggen og demontere baksiden. Husk å bruke skinnhansker; skårene er skarpe. Ta en støvsuger og rengjør rundt området inne i rammen for å fjerne spor av knust glass.

Trinn #2 – Kjøp et ferdigkuttet ark av pleksiglass

Grunnen til at du knuste speilet er at glasset er skjørt og knuser under minimal støt med en solid overflate, som gulvet. Kanskje du hadde et dørmontert speil, smalt døren ved et uhell og knuste speilet – det er et vanlig problem.

Så, for denne løsningen, erstatter vi glasset med plexiglass i stedet for ekte vare. Det er sterkere, mer spenstig og billigere enn å kjøpe en ny glassplate. Selvfølgelig, hvis du insisterer på å ha et glasspeil, kan du alltid besøke en glassforhandler og få en ny rute, men det vil være en kostbar reparasjon.

Plexiglass er langt rimeligere. Ring den lokale jernvarehandelen og bestill et ark med klart plexiglass. Pass på at du måler innsiden av speilrammen for å få de riktige dimensjonene før du ringer – husk, mål to ganger og kutt én gang.

Jernvarehandelen vil bestille plexiglasset til dine forespurte dimensjoner, og det kan ta en dag eller to å ankomme og være klar til henting.

Trinn #3 – Spray pleksiglasset med speilmaling

How to Fix a Broken Mirror Instead of Replacing It - Worst Room (6)

Kjøp en boks speilmaling fra jernvarehandelen når du henter plexiglasset. Det ligner på en boks med spraymaling, med spraypåføring.

Plasser plexiglasset i et godt ventilert område uten vind og rist boksen godt før bruk. Spray den ene siden av plexiglasset, hold boksen rundt 12 til 14 tommer fra overflaten. Plasser plexiglasset på en flat overflate, med forsiden ned.

Spray i lange sveip fra toppen til bunnen av glasset for å forhindre renn. La det første strøket tørke i 20 til 30 minutter, og gjenta deretter. Vi anbefaler å påføre fem strøk for best resultat.

Trinn #4 – Tilpass og tørk

Etter at speilmalingen tørker, setter du plexiglasset inn i rammen. Det er en god idé å sjekke at plexiglasset passer til rammen før du starter trinn 4.

Tørk av toppen av plexiglassoverflaten med aceton, og du vil finne at plastbelegget flasser bort og avslører en skinnende, speillignende overflate. Hvis dinhjemmet lukter acetonetterpå er det bare å lufte seg en stund.

Monter det nye speilet. Denne fiksen har massevis av styrke, og du trenger ikke å bekymre deg for å knekke plexiglasset når du polerer overflaten.

Slik fikser du et ødelagt speil med 3 metoder

Reparasjon av sprukket speil er mulig. Det kan virke vanskelig og som om du umulig kan klare det på en tilfredsstillende måte, men du kan definitivt komme veldig nært. Og sannheten er at hvis du mislykkes, har du ikke mistet noe. Du kan fortsatt få skiftet glasset. Så det er absolutt verdt forsøket.

Jeg har gått gjennom hver av disse metodene før, og mitt forslag er at metode 2 er den beste og ethvert speil som er for skadet til å bruke den metoden bør bare erstattes, med mindre det er et som ikke får så mye oppmerksomhet, så metoden tre kan være nok. Og det, mine venner, er hvordan man fikser et ødelagt speil.

Du vil også nyte:

  • Slik froster du glass: 4 DIY-metoder for suverene resultater
  • Hvor mye vekt kan gipsplater holde? (6 faktorer)
  • Slik fjerner du riper fra glassbord
  • Kan du sette glass i fryseren? Noen typer…
  • Kan du mikrobølgeovn glass? Hvordan vite hva som er trygt

Forfatter:Jen Worst

How to Fix a Broken Mirror Instead of Replacing It - Worst Room (7)Jen jobber profesjonelt som gartner og frontlinjerådgiver, og engasjerer ungdommene i yrkesarbeid knyttet til hagearbeid. Hun viser den samme lidenskapen hjemme, og passer på grønnsakshagen og blomsterbedene, samt interiøret og rengjøringen. Jen fungerer som anmelder og researcher for vårt redaksjonsteam og forfatter innen hennes fa*gområder. Lær mer omJens forfattersideog altom Worst Room her.

Hvordan fikse et ødelagt speil i stedet for å erstatte det - verste rom (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Neely Ledner

Last Updated:

Views: 5974

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Neely Ledner

Birthday: 1998-06-09

Address: 443 Barrows Terrace, New Jodyberg, CO 57462-5329

Phone: +2433516856029

Job: Central Legal Facilitator

Hobby: Backpacking, Jogging, Magic, Driving, Macrame, Embroidery, Foraging

Introduction: My name is Neely Ledner, I am a bright, determined, beautiful, adventurous, adventurous, spotless, calm person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.