Hardlinjeposisjoner fra Russland og Ukraina Dim Hope for fredssamtaler (2024)

Annonse

Hopp over reklame

Støttet av

Hopp over reklame

Både Moskva og Kyiv sier at de er klare til å snakke, men vilkårene deres for å sitte ved et forhandlingsbord antyder noe annet.

Hard-Line Positions by Russia and Ukraine Dim Hope for Peace Talks (1)

AvShashank Bengali

Når kampen for Ukraina blir til en blodig, kilometer-for-mil-kamp i bedøvende kulde, har ukrainske og russiske tjenestemenn insistert på at de er villige til å diskutere å lage fred.

Men med en trommeslag av uttalelser de siste dagene, noe som gjør det klart at hver sides krav er flatt uakseptable for den andre, ser det ut til å være lite håp for alvorlige forhandlinger i løpet av en nær fremtid.

Ukraina foreslo denne uken et "fred" -toppmøte innen utgangen av februar, men sa at Russland bare kunne delta hvis det først står overfor et nemnda.Det trakk en frostig respons fra Kreml, med utenriksminister Sergey V. LavrovordtakAt Kyiv må godta alle Russlands krav, inkludert at det gir opp fire ukrainske regioner som Moskva hevder å ha annektert.

"Ellers," sa han, "den russiske hæren vil håndtere denne saken."

Russland kontrollerer ikke fullt ut noen av disse regionene, og har til og med mistet territoriet der de siste månedene da ukrainske styrker kjemper for å gjenvinne alle landet som Moskva har beslaglagt.Men onsdag sa Kreml -talsmannen, Dmitri S. Peskov, at det var umulig å godta en fredsplan som ikke anerkjente de fire ukrainske regionene som en del av Russland.

"Enhver plan som ikke tar hensyn til disse omstendighetene, kan ikke påstå å være en fredsplan," Mr. Peskovsa, ifølge det statlige nyhetsbyrået TASS.

Hardlinjeposisjonene antyder at begge sider mener at de har mer å vinne på slagmarken, sier analytikere.

"Dette antyder at det ikke nødvendigvis er et press for en forhandlet fred eller til og med en slags forhandlinger, men likevel et press for det slu*ttspillet som blir søkt militært," saMarnie Howlett, foreleser i russisk og østeuropeisk politikk ved University of Oxford.

Ukraina har fart etter å ha gjeninnført mye av landet som Russland fanget tidlig i krigen.Men Moskvas styrker okkuperer fortsatt store biter i øst og sør, og Russland klargjør flere tropper og lanserer luftangrep på infrastruktur, og utdyper ukrainernes elendighet selv når russiske soldater sliter på bakken.

Bilde

Onsdag sa det ukrainske militæret at Russland hadde lansertEn spekter av streiki den sørlige byen Kherson, inkludert en som skadet en barselavdeling, da tjenestemenn fortsatte å oppfordre innbyggerne til å evakuere.Bilderdelt av en ukrainsk tjenestemannEtter at streiken viste blåste vinduer, et hull i taket og hauger med steinsprut i et av rommene.

Kherson har værtslått av avskallingSiden Ukraina tok byen tilbake i forrige måned, med russiske styrker som bruker nye stillinger på den motsatte bredden av Dnipro -elven for å lansere nær daglige sperrer i byen.

Krigen har nå passert sin 300. dag.Det har ikke vært noen fredssamtaler mellom Ukraina og Russland sidenDe første ukene av konflikten, som begynte da Russland lanserte en fullskala invasjon 24. februar, og begge sider har signalisert en vilje til å fortsette å kjempe.

Besøker Washington forrige uke,President Volodymyr Zelensky fra Ukraina saAt våpen og hjelp fra USA og allierte ville hjelpe Ukraina med å opprettholde sin motstand langt inn i 2023, og understreker at "vi må beseire Kreml på slagmarken."

Og president Vladimir V. Putin fra Russland, i et kort TV -intervju i løpet av helgen,sa at han var forberedt på å forhandleover "akseptable utfall", men insisterte på at "99,9 prosent av innbyggerne våre" er "klare til å ofre alt for moderlandets interesser."

Vestlige tjenestemenn har avvist Mr. Putins periodiske tilbud om å forhandle som tomme gester.Når han etterlyser samtaler uten å antyde at han er forberedt på å forlate angrepet sitt - og gjenta en propaganda -linje om at Russland kjemper en defensiv krig for sin egen overlevelse - prøver Putin å sende beskjeden om at Russland til slu*tt vil vinne, og at denFør Ukraina kapitulerer, jo færre vil dø.

"De er begge i det på lang sikt," sa Karin Von Hippel, generaldirektør for Royal United Services Institute, et militært forskningsinstitutt i London.“Putin føler fortsatt at han kan vinne dette.Han har fortsatt flere menn og mer penger, selv om du lurer på hva hans tippepunkt vil være. ”

Bilde

Mens Russlands tap antas å være enorme -mer enn 100 000 drepte og skadet, Har amerikanske tjenestemenn sagt - Mr. Putin har nylig signalisert at han er forberedt på å godta mange flere.Han fortalte senior militære tjenestemenn på et TV -møte i forrige uke at av de 300 000 reservene som ble kalt opp i høst, var halvparten fortsatt på treningsbaser og representerte en "strategisk reserve" for fremtidig kamp.

Onsdag sa Russlands statsminister, Mikhail Mishustin, at landets økonomi hadde fått med 2 prosent de siste 11 månedene.Det er en mindre nedgang enn mange eksperter hadde spådd i starten av krigen, og antyder at Moskva har det så langtklarte å forvitre effekten av vestlige sanksjoner.

Denne måneden la Putin vekt på at det var “ingen grenser”Til Russlands militære utgifter.

Men ettersom bevisene for russiske militære grusomheter har mangedoblet seg - og med Ukrainas fortsatte slagmarksuksess - har Kyivs forhandlingsposisjon herdet.

I slu*tten av mars, uker etter invasjonen og med russiske tropper som fortsatt truer med å gripe hovedstaden, foreslo ukrainske forhandlere på et møte i Istanbulvedta nøytral status- I virkeligheten forlater et forsøk på å melde seg inn i NATO, som Russland lenge har motarbeidet - i bytte mot sikkerhetsgarantier fra andre nasjoner.

De foreslo også separate samtaler om status som Krim, den ukrainske halvøya som ble beslaglagt av Russland i 2014, og av Donbas, det østlige området hevdet av Moskva.

Disse vilkårene er nå utenfor bordet.

"Den emosjonelle bakgrunnen i Ukraina har endret seg veldig, veldig mye," Mykhailo Podolyak, en topprådgiver for Mr. Zelensky,fortalte BBCi august."Vi har sett for mange krigsforbrytelser."

Bilde

Forrige måned, som tok for seg et toppmøte med ledere i gruppen av 20 nasjoner, presenterte Mr. Zelensky et 10-punkts “formel for fred”Det etterlyste Russlands fulle tilbaketrekning fra ukrainsk territorium, inkludert Krim og Donbas.

Det krevde også en internasjonal domstol for å prøve russiske krigsforbrytelser;Moskvas løslatelse av alle politiske fanger og de som tvangsvis ble deportert under krigen;kompensasjon fra Russland for krigsskader;og skritt fra det internasjonale samfunnet for å sikre sikkerheten til Ukrainas kjernekraftverk og for å sørge for mat- og energisikkerhet.

Krevende maksimale innrømmelser er en tids æret forhandlingstaktikk, men analytikere sier at Ukraina er ivrig etter å demonstrere-spesielt for europeiske allierte som varer med høyere energikostnader i vinter på grunn av enRussisk oljeembargo- At den ser en vei ut av konflikten.

"Det ukrainske forslaget gir et glimt av Ukrainas visjon om hvordan krigen med Russland en dag kan ende," saStella Ghervas, professor i russisk historie ved Newcastle University i Storbritannia.I krigene i moderne europeisk historie, sa hun, har vinnere på slagmarken ofte vært de som presser hardest for fred.

"I Napoleonskrigene, første verdenskrig og andre verdenskrig, var de vellykkede militære lederne og fredsskaperne ofte de samme individene," sa hun.”De som søkte fred var de samme som hadde kjempet mot krigen.De alvorlige initiativene for fredsskaping under de store krigene i Europa har alltid kommet fra det sterkeste festen på slagmarken. ”

Likevel har Ukrainas fredsforslag fått en generelt forsiktig respons.Da Mr. Zelensky nevnte planen sin på enJoint News ConferenceMed president Biden forrige uke kommenterte Mr. Biden ikke forslaget og sa bare at USA og Ukraina “deler nøyaktig samme visjon” for fred.

Bilde

Onsdag besøkte den franske forsvarsministeren, Sébastien LeCornu, den ukrainske hovedstaden for første gang siden krigen begynte, etter et løfte fra president Emmanuel Macron for å sende flere våpen til Ukraina.Mr. LeCornulagt en kransved et monument til ukrainere som har dødd i krigen.

Mange i Ukraina og i Øst -Europa har vært kritiske til Frankrikes svar på krigen, og tegnet en kobling mellom dens relativt begrensede militære støtte og Mr. Macrons tilnærming til Russland.Mens Macron har utvetydig å støtte den ukrainske saken, har Mr. Macronsa“Vi må ikke ydmyke Russland” og ringteSikkerhetsgarantier for RusslandEn "essensiell" del av fredssamtalene.

Mr. ZelenskysaDenne uken hadde han søkt Indias hjelp på fredsplanen i en samtale med statsminister Narendra Modi, hvis regjering holder gruppen på 20 roterende stol og har blitt nevnt somen mulig mekleri samtaler.Mr. Modi "formidlet Indias støtte til enhver fredsinnsats," men nevnte ikke den ukrainske planen.

En annen potensiell samtalepartner er Tyrkia, som denne sommeren meglet en avtale som involverte Russland, Ukraina og FNeksporten av ukrainsk korngjennom Svartehavet.Denne avtalen, sammen med sporadiske utvekslinger av fanger mellom Ukraina og Russland, har gitt håp om at de to sidene en dag kunne diskutere en våpenhvile.

Men analytikere sier at Russland må demonstrere at det vil forhandle i god tro og handle om vilkårene for enhver fredsavtale for å tjene litt tillitsnivå fra Ukraina, som den har invadertto gangerpå mindre enn et tiår.

"Ukraina vil alltid være en nabo til Russland," sa Howlett, Oxford -foreleseren."Ethvert fredsoppgjør må komme med erkjennelsen og forståelsen av at Russland ikke kommer noe sted."

Anton Troianovski, Constant Méheut og Ivan Nechepurenko bidro med rapportering.

Shashank Bengalier seniorredaktør i New York Timesand leder det live nyhetsteamet i London. Han ble med i Times i 2021 etter nesten to tiår som utenlandsk korrespondent, Washington -korrespondent og redaktør i Los Angeles Times og McClatchy Newspapers. Mer om Shashank Bengali

En versjon av denne artikkelen vises på trykk på, Seksjon

EN

, Side

1

av New York -utgaven

med overskriften:

Håper på samtaler svake i Ukraina når sider graver seg inn.Ordre omtrykk|Dagens papir|Abonnere

Annonse

Hopp over reklame

Hardlinjeposisjoner fra Russland og Ukraina Dim Hope for fredssamtaler (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dr. Pierre Goyette

Last Updated:

Views: 6162

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dr. Pierre Goyette

Birthday: 1998-01-29

Address: Apt. 611 3357 Yong Plain, West Audra, IL 70053

Phone: +5819954278378

Job: Construction Director

Hobby: Embroidery, Creative writing, Shopping, Driving, Stand-up comedy, Coffee roasting, Scrapbooking

Introduction: My name is Dr. Pierre Goyette, I am a enchanting, powerful, jolly, rich, graceful, colorful, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.