12x recepten voor verjaardagstaarten - Laura's Bakery (2024)

Gepost: 19 september 2023Laatst bewerkt: 22 januari 2024

12x recepten voor verjaardagstaarten - Laura's Bakery (1)

Ben je bijna jarig of wil je een verjaardagstaart maken voor een andere jarige job? Top! Ik heb namelijk de populairste verjaardagstaarten voor je op een rij gezet. Zeker weten dat hier een goede optie voor jou tussen zit!

Verjaardagstaart maken

Hoe kies je nu de geschikte verjaardagstaart? Daar heb ik eens over nagedacht, stel jezelf eens de volgende vragen:

  • Wat vind ik of de jarige lekker?
  • Waar houdt de visite van?
  • Welk seizoen is het?
  • Hoeveel tijd heb je?

Aan de hand van de antwoorden op deze vragen kun je dan bepalen of je bijvoorbeeld voor een makkelijke taart gaat of dat je juist uit wil pakken met een grote stapeltaart. De keuze is reuze!

Afhankelijk van hoeveel visite je denkt te ontvangen kun je er nog voor kiezen één of meerdere verjaardagstaarten te maken. Om het jezelf makkelijk te maken kun je dan bijvoorbeeld ook een makkelijke taart met een spektakelstuk combineren. Een feestje wordt het sowieso!

Bekijk het recept!

Bekijk het recept!

Klassieke verjaardagstaarten

Het meest populaire taartrecept is natuurlijk oma’s appeltaart. Nog een klein beetje warm met een toef slagroom is deze taart heel erg lekker. Maar de volgende dag is hij eigenlijk nóg lekkerder, als de smaken lekker zijn doorgetrokken.

Op een zeer begrijpelijke tweede plaats staat de MonChou taart, ook een op en top Hollandse klassieker en favoriet bij velen. Deze taart met een bodem van Bastogne koeken en een topping van MonChou en kersen maak je zonder oven.

Bekijk het recept

Bekijk het recept!

Amerikaanse verjaardagstaarten

Naast Hollandse klassiekers ook Amerikaanse favorieten. Zoals de altijd populaire red velvet taart. De heerlijke smeuïge lagen chocoladecake in combinatie met een lekkerecream cheese frosting maakt deze taart onweerstaanbaar!

Cheesecake is er in vele soorten, met dit cheesecake basisrecept kun je volop variëren. Bij het recept geef ik je meerdere opties. Een ding is zeker: hier gaat je visite erg blij van worden.

BAKTIP:Een verjaardagstaart is van zichzelf al een spektakel, maar presenteer je helemaal mooi op een prachtig taartplateau. Wat dacht je van dit pastelkleurige taartplateau of toch een houten taartplateau?

Bekijk het recept!

Bekijk het recept!

Herfstige- en winterse taarten

Voor een verjaardag in de herfst of winter is deze pumpkin pie pompoentaart heel passend. De taart bestaat uit een knapperige zanddeegbodem en een vulling op basis van pompoenpuree. De smaken passen perfect bij die seizoenen!

Ook deze carrot cake past goed in de herfst- en wintermaanden, maar smaakt stiekem het hele jaar door fantastisch. Hij is luchtig, smeuïg, precies kruidig genoeg en heeft een heerlijke cream cheese frosting. Een lievelingstaart bij jong en oud.

HET FEESTDAGEN BAKBOEK

Bak het hele jaar door voor feestdagen de lekkerste recepten. En zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en spectaculaire taarten. Voor ieder moment is er een geschikt recept.

Bestel hier!

12x recepten voor verjaardagstaarten - Laura's Bakery (8)

Bekijk het recept!

Bekijk het recept!

Kwarktaarten

Omdat kwartaarten zo makkelijk om te maken zijn, vind ik ze ideaal als verjaardagstaart. In de lente en zomer heerlijk fris en fruitig, maar eigenlijk maak ik ze in elk seizoen hoor. De aardbeien kwarktaart is de meest populaire variant.

Ook geweldig en net even anders is de frambozen kwark sloffentaart. Deze heeft op heel wat verjaardagen de show gestolen kan ik je vertellen. De sloffenbodem en kwarktopping zijn een heerlijke combinatie.

Bekijk het recept!

Bekijk het recept!

Kinder verjaardagstaart

Als je op zoek bent naar een kinder verjaardagstaart is een cijfertaart absoluut een leuk idee. Met deze bakvorm kun je alle cijfers én letters eenvoudig maken. Vol trots kan de jarige dan zijn of haar nieuwe leeftijd vieren. Gegarandeerd succes!

Ben je op zoek naar verjaardagstaarten voor een kleiner gezelschap? Dan is deze 4 persoons taart met rood fruit een goede optie. Makkelijk om te maken en toch een spectaculair taartje met zachte cake, mascarponeroom en heerlijk fruit.

Bekijk het recept!

Bekijk het recept!

Taarten met koffie

Ben je gek op koffie? Dan ga je ongetwijfeld erg blij worden van een stukje mokkataart. Een heerlijke klassieke taart gemaakt met biscuit, mokkacrème en nougatine.

De combinatie van hazelnoten en mokka is fantastisch. De hazelnoot-schuimtaart is dan ook niet zonder reden een hele populaire verjaardagstaart. Daarnaast is het echt een leuke taart om te maken.

Bekijk het recept!

Bekijk het recept!

Verjaardagstaart met chocolade

Natuurlijk vergeet ik alle chocolade-liefhebbers niet. Want deze chocolate chip taart is nog eens een goede verjaardagstaart als je dol op chocolade bent. Met deze laagjestaart maak je zeker weten indruk.

Nog iets specifieker is de oreo taart ook een geweldige taart voor een verjaardag. Echt een spektakelstuk om jouw vrienden en familie mee versteld te laten staan!

Genoeg opties om uit te kiezen voor een verjaardagstaart denk ik zo. Nu ben ik natuurlijk erg benieuwd, welke taart gaat het worden of heb je een andere favoriete verjaardagstaart? Laat het vooral weten!

12x recepten voor verjaardagstaarten - Laura's Bakery (17)

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Dit vind je misschien ook leuk

12x recepten voor verjaardagstaarten - Laura's Bakery (18)

Aardbei-mango spongecake

Read more about Aardbei-mango spongecake

12x recepten voor verjaardagstaarten - Laura's Bakery (19)

Bounty tartelettes

Read more about Bounty tartelettes

12x recepten voor verjaardagstaarten - Laura's Bakery (20)

Vegan frambozencheesecake

Read more about Vegan frambozencheesecake

12x recepten voor verjaardagstaarten - Laura's Bakery (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Geoffrey Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6017

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Geoffrey Lueilwitz

Birthday: 1997-03-23

Address: 74183 Thomas Course, Port Micheal, OK 55446-1529

Phone: +13408645881558

Job: Global Representative

Hobby: Sailing, Vehicle restoration, Rowing, Ghost hunting, Scrapbooking, Rugby, Board sports

Introduction: My name is Geoffrey Lueilwitz, I am a zealous, encouraging, sparkling, enchanting, graceful, faithful, nice person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.